Bappers bij nacht en ontij aan het werk voor de Jan Knippenberg Memorial ultra lange strandrace.(18/19 april 2014)

 

Op vrijdag 19 april was de tiende  Jan Knippenberg memorial

De Jan Knippenberg Memorial (JKM) is een ultralange strandrace van Hoek van Holland naar Den Helder. De JKM wordt sinds 1996 gehouden ter nagedachtenis aan ultraloper en schrijver Jan Knippenberg 

Door de loop van de jaren heen verschilde de JKM van opzet. Soms werd van Den Helder naar Hoek van Holland gelopen en soms vice versa. In 2014 werd vanaf Hoek van Holland gelopen richting Den Helder. De start van de hele JKM (125 kilometer) was is in de nacht van 18/19 april om 00.00 uur in Hoek van Holland. De start van de halve JKM (60 kilometer) was op 19 april om 09.00 uur 's ochtends bij restaurant Sea You aan de noordpier van IJmuiden.

 

In 2012 mocht ik (Dick de Waal Malefijt) meehelpen om de strandrace te organiseren, ook toen stonden er Bappers bij de post in Zandvoort. Peter Prins, Leon Warmerdam en Ton Gevaert stonden toen om 3.00 uur in de ochtend gereed de lopers te voorzien van eten en drinken.

Ook dit jaar waren er Bappers bereid om de post te bemannen, dit jaar waren er zelfs 5 Bappers aanwezig, Leon warmerdam, Ton Gevaert, Dick Gevaert, Hans Peters en Ge van Aalst stonden weer voor dag en dauw op. De omstandigheden waren dit jaar iets gunstiger dan in 2012, wel een noorderwind maar niet zo extreem als in 2012. Een noviteit dit jaar was dat de lopers niet meer om de sluizen van IJmuiden moesten lopen maar door middel van rubberboten van de Zuid- naar de Noordpier werden gebracht en zo weer hun tocht konden vervolgen. Winnaar van de 125 kilometer werd Pieter Mans in een tijd van 11:22:25. Eerste dame op deze afstand werd Esther Devilee

 

In afwachting van de lopers

 

Peter Kaminsky meldt zich als 6e loper bij onze post, 

en zou uiteindelijk 2e worden in een tijd van 12:51:45

 

Berry Snoeren meldt zich als 7e loper en zou uiteindelijk

als 5e finishen in een tijd van 14:28:00

 

gelukkig werd het licht, links staat Geert de Meulder uit België, Geert zou als 11e 

finishen in 15:25:40

 

Dick Gevaert onfermt zich over Edwin Otto, Edwin zou als 12e finishen in 16:08:25

 

Hans Jurriaans en Esther Devilee (enige dame). Hans haalt de finish niet maar Esther

haalt de finish in 17:32:00

 

zittend (links), Peter Scheutjens en rechts Endymion Kasanardjo. Alleen Peter

komt als 14e over de streep in 16:23:30

 

Wim Scholtens meldt zich als laatste aan bij onze post, hij was in Noordwijk

verkeerd gelopen en had 13 kilometer meer gelopen. Wim finisht als 7e in een

tijd van 14:45:10 (hulde voor deze held)

 

de laatste lopers van de 125 kilometer worden overgezet naar Wijk aan Zee

 

ondertussen vinden in Wijk aan Zee de voorbereidingen plaats voor de start van de 60

kilometer

 

 

5 minuten voor de start

 

1 minuut voor de start, Bapper Dick de Waal Malefijt staat klaar om het startschot te geven.

 


 

Oud en nieuw “Lief en Leedpot” op visite bij Mary en Jan Stol. (3 april 2014)

 

 

De oude penningmeester Jan Krouwel en de nieuwe penningmeester Dick de Waal Malefijt van de “Lief en Leedpot” waren vandaag op viste bij Mary en Jan Stol. Uit de “Lief en Leedpot” is voor Jan een fruitmand en voor Mary een boeketbloemen gekocht.

 

Jan heeft 14 dagen geleden een zware operatie ondergaan en er is één nier verwijderd, dit vanwege problemen. Jan zag tegen de operatie op het is ook niet mis om een nier te moeten missen. De eerste dagen na de operatie ging het wel naar behoren, dit kwam vooral door de morfine als pijnstiller. Maar nadat de pijnstiller was afgebouwd kwam toch een kleine terugslag. Dat is ook normaal na zo’n zware operatie, Jan probeert de draad weer snel op te pakken loopt elke dag een klein half uurtje. Volgende week gaat Jan voor een controle terug naar het ziekenhuis en hoopt op een goede uitslag. Als jullie Jan en Mary willen bezoeken bel dan van te voren dit omdat Jan elke dag moet rusten.

 

Dick de Waal Malefijt

 


Jave in Joris’ Showroom (21 maart 2014)

 

boodschapper Jave

 

 

Wie van onze Bappers kent hem niet? We zijn hem allemaal wel eens tegengekomen in de Waterleidingduinen. De man in het wit, lang blond haar, ietwat in zichzelf gekeerd, en altijd wandelend, weer of geen weer.

 

Afgelopen vrijdag besteedde het programma  Joris’ Showroom aandacht aan Jave want zo noemt hij zichzelf. Het programma geeft een mooie kijk op het leven en de gedachtewereld van deze sympathieke man die wij al jaren kennen, of toch niet?

Jave was ooit verwarmingsmonteur totdat hij het roer volledig omgooide. Hij kwam tot het besef dat hij vroeger als ziel zijnde Jezus is geweest. Hierna volgt een stukje uit het interview met Joris Linssen en Jave.

 

Jave: Ik ben vroeger als ziel zijnde Jezus geweest. Als Jezus heb ik het geloof naar deze aarde gebracht, wat zo belangrijk is geweest om deze samenleving van die blanke mens hier in het noorden van Europa in orde te maken en te laten ontstaan. Dat geloof moest weer verdwijnen, dat is ook weer verdwenen, maar nu ben ik dus eigenlijk terug gekomen om in plaats van het geloof het weten weer naar de aarde te brengen.  De mens moet weer gaan weten waarvoor hij op deze aarde aanwezig is.

 

 Joris:  Je bent dus een soort boodschapper, maar je bent eigenlijk in een omgeving zonder publiek.

 

 Jave: Omdat ik eerst mijzelf gereed moet maken voordat ik die boodschap kan overbrengen.

 

Joris: Er komt dus een periode dat je naar buiten zult treden?

 

Jave: Die periode begint nu!