In Memoriam: 

Kees Visser (1932 - 2008)


Kees Visser

 


Op 17 september j.l. is Keer Visser overleden. De Bappers onder ons die wat langer meedraaien, zullen hem ongetwijfeld nog kennen. Kees was een Bapper van het eerste uur, tot dat hij enige jaren geleden met lopen moest stoppen wegens zijn gezondheid. Hij bleef altijd betrokken bij de Bappers. Jan van Wees was bereid om wat herinneringen op papier te zetten.


herinneringen aan Kees Visser door Jan van Wees


Op 17 september j.l.is Kees Visser op 76-jarige leeftijd overleden. Kees was al geruime tijd uit beeld. Door zijn ziekte niet meer in staat om bij de training aanwezig te zijn. Er werd wel regelmatig naar hem gevraagd. De berichten waren echter nooit hoopgevend.

Maar dan ineens de rouwkaart: Kees is overleden. Toch een schok. Het is zo maar ineens afgelopen met Kees.
We zullen hem missen. Hij leek veel tijden te weten die er gelopen waren door de lopers van de Bab-groep. Hij had een fabelachtig geheugen of hij controleerde voor de training nog even alle tijden.

Mijn persoonlijke herinnering aan Kees is wel heel bijzonder. We waren destijds allebei lid van AV Holland. Middenafstandslopers.
Kees heeft me zo rond mijn veertigste jaar attent gemaakt op een lange afstandsgroep van AV Haarlem. Die liepen in het middenduin een afstand van ca. 12 km. Ik noem enkele namen: Bab, Bas, Gerrit, Dick, Ben, Garmt, Ruud, Ton etc. en Kees dus. Ik heb me door hem over laten halen mee te gaan. Na drie maanden met deze groep had ik besloten te stoppen als het me niet makkelijker af zou gaan. Prompt ging het beter, dus ik ging door.

Hierna kwam Kees weer met: je weet wel dat er zaterdags in de Amsterdamse Waterleidingduinen 25 km wordt gelopen? Ik zag dat niet zitten maar ben toch maar eens gaan kijken en ben blijven komen tot in m’n 81e levensjaar. Dankzij Kees heb ik daar een ontzettende mooie, gezellige en sportieve tijd gehad met veel Haarlemmers/Hollanders.

We kennen Kees op sportief gebied. Bij de uitvaart bleek dat Kees erg actief was op sociaal terrein. Dat kunnen we goed begrijpen. Hij toonde altijd veel belangstelling voor iedereen en dat zal iedere Bapper kunnen bevestigen.

Jan van Wees