eter Medenblik 13-6-2023

Peter Medenblik is 13 juni 2023 op 80 jarige leeftijd is overleden. Peter leed al geruime tijd aan Alzheimer en was de laatste jaren opgenomen in Het "Woonzorgcentrum De Houttuinen" Een bacteriële infectie werd hem fataal.
Peter was een Bapper van het eerste uur, hij hoorde bij de betere lopers van de groep. Hij hield er eigen trainingsmethodes op na maar liep altijd wel met de groep mee. Zijn broer Andre Medenblik loopt nog steeds met ons mee.

16 juni 2023 werd Peter begraven, er werd een herdenkingsdienst gehouden in de Bavokerk in Heemstede. Ik twijfelde of ik wel zou gaan, immers mijn band met Peter was niet zo groot, ja hij liep al vele jaren met ons mee, hij was altijd erg aardig maar ging zijn eigen gang binnen de groep. Martin van Schie belde mij op en trok mij over de streep en wij ontmoetten elkaar voor de kerk. Het werd een mooie dienst. Hennie zijn vrouw, zijn zoon Edwin en kleinzoon Arthur haalden liefdevolle en ontroerende herinneringen op.
Hieruit bleek dat Peter zoveel meer was dan de persoon die ik al die jaren heb gekend. Na zijn huwelijk studeerde hij wiskunde en behaalde de diploma’s A en B en vervolgens zijn leraarsbevoegdheid. Hij gaf ook les in Bridge en was zelf ook een hele goede speler. Ondanks zijn drukke werkzaamheden stond hij altijd klaar voor zijn gezin en ontplooide tal van activiteiten, teveel om op te noemen.
Na de kerkdienst woonden we de begrafenis bij op het naastgelegen kerkhof en daarna was er gelegenheid om te condoleren bij het Theehuis aan de Cruquius. Gelukkig was het mooi weer om te fietsen.
Hier spraken Martin en ik nog de volgende Bapper of oud-Bappers:
André Seubring en zijn vrouw, Bas Suurmond, Conno en Bianca du Fossé, Ibo Tamminga, Jan Teengs, en Nico v.d. Eem. En natuurlijk was broer André Medenblik aanwezig.

Aldus de bijdrage van Ton Geveart op de FB groep Bappers. 16-6-2023

Wij wensen Hennie en verdere familieleden veel sterkte met dit verlies.

Peter Medenblik 1943 2023