Willem Kluyskens (20-09-2023)

Van Chris Pfrommer kwam het berich binnen Willem Kluyskens is overleden. Hij had vasculaire dementie en zat sinds 2 jaar in het Reinalda huis in Schalkwijk. Willem is 77 jaar geworden.
Lopen was zijn leven, Willem was een ultra loper, hij schijnt nog steeds clubrecordhouder van AV Haarlem te zijn op de 100 kilometer. Hij liep eigenlijk nooit met de Bappers, maar iedereen kende hem. Willem liep het liefst alleen. Als wij met een groepje Bappers in de winter op maandagavond een rondje Zandvoort liepen, dan doemde daar langs de oude trambaan steevast een figuur uit het duister op. Dat bleek dan Willem te zijn die bezig was met zijn ronde en op de terugweg was naar Zandvoort. Als je Willem tegen kwam was hij aan het hardlopen. Willem woonde in Zandvoort, maar de laatste jaren woonde hij in Heemstede, waar ik hem vaak tegen kwam. Hij verhuisde naar Heemstede voor de liefde. Hij vervulde de rol van opa met grote liefde. Willem we zullen je missen R.I.P.

Willem Kluyskens

 Hier een foto uit 1977 waarbij Willem te zien bij een training van de Haarlemmermeerronde (62 kilometer). 
 Achter Willem Kluyskens (linksvoor) loopt Cock Philippo uit Katwijk. Hij miste een arm, maar won regionaal gewoon wedstrijden. Naast Ad Ulijn loopt volgens (Krijn Kroezen) Jan de Zwart.