In Memoriam: 

Willem ter Horst (1936 - 2007)


 

 

Op 9 januari j.l. is Willem ter Horst op 70 jarige leeftijd overleden. Geen 2 maanden geleden hebben we Willem nog gehuldigd in verband met zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Wij kenden Willem vooral van de 25 keer dat hij de Nieuwe Brug Loop heeft georganiseerd. Zijn inzet en enthousiasme waren bijzonder. Kosten nog moeite werden gespaard om de sponsoring van dit evenement rond te krijgen. Een week voor de Nieuwe Brug Loop kwam Willem altijd naar de Oase om ons te herinneren aan zijn loop. Niet zonder resultaat, de Bappers gaven altijd massaal acte de présence. Willem was een fantastisch mens, hij zat nog boordevol plannen en ideeën, het heeft niet zo mogen zijn. Veel te vroeg is hij overleden. Onze gedachten gaan vooral uit naar Gré, zijn kinderen, kleinkinderen en naaste familieleden. We zullen hem missen.

Willem wordt op zaterdag 13 januari a.s. om 11.00 uur gecremeerd in het crematorium Haarlem, Vergierdeweg 271 te Haarlem.

 

Bedankbrief van de familie van Willem ter Horst

30-01-1936 – 09-01-2007

Haarlem, 14 februari 2007

 

Lieve mensen,

De klok tikt. Het is nu ruim een maand geleden.

Het verkeer raast voorbij. Het is stil in huis.

Mensen zijn druk in de weer. Alles gaat gewoon verder…

Op dinsdag 9 januari is onze Willem overleden. Als gezin moet je dan van alles regelen. De crematie, de kaarten, het gesprek met de dominee. We vonden het heel mooi om dit samen te doen. Vier dagen later hebben we hem gecremeerd. Wat waren er veel mensen om afscheid te nemen. 200, 250, 300 of nog meer? We hebben geen idee. We hebben ook enorm veel hartverwarmende kaarten en mooie brieven ontvangen. Het geeft ons veel steun om te horen en te lezen hoe anderen Willem hebben leren kennen, ervaren en wat voor herinneringen zij aan hem hebben.

Bij de crematie hebben wij u om een gift gevraagd voor het Koninklijk Wilhelmina Fonds. Deze stichting gaat actief de strijdt aan tegen kanker. De collecte heeft maar liefst € 525,00 opgeleverd. Het bedrag is inmiddels overgemaakt. Wij en het KWF zijn u hier zeer dankbaar voor.

Nog dagelijks zien we aantekeningen over zijn voorzitterschap bij Speeltuin De Nieuwe Brug. Vinden we mooie uitspraken of gedichten, die hij ooit heeft uitgeknipt. En dan al die Oudhollandse Spelen in huis. Raymond en Nick zetten zijn grootste hobby voort. We vinden dit heel bijzonder en wensen hen veel succes.

Natuurlijk gaat het leven door, maar het gemis is onbeschrijfelijk. En dat zal ook nog wel even duren. Ze zeggen wel eens ‘Je bent pas overleden, als je vergeten bent.’ Vergeten doen we onze Willem nooit. We hopen van harte dat u hem ook niet vergeet.

Via deze weg bedanken we u voor uw steun en medeleven.

 

Hartelijke groet,

Gré ter Horst

Raymond & Anita

Nick & Diantha

Esther & Dick

Imce & Arnie