In Memoriam: 

Ron Bons (1950 - 2007)


Op 7 juli is Ron Bons in zijn woonplaats in Frankrijk overleden aan een hartaanval. Hij werd 57 jaar.

Ron was geruime tijd een van de snellere Bappers, waarbij hij zijn beste sportieve prestaties leverde tussen 1982 en 1990. Hij deed onder meer mee aan de 24-uurs estafette in Apeldoorn en de uitwisselingen met Angers en liep de marathon van Athene in 2.50 uur. Wij zullen hem ons binnen deze groep echter vooral herinneren om zijn vrolijke en luidruchtige aanwezigheid op de trainingen, die hij verlevendigde met grappen, plagerijtjes en malle tussensprints.

Wie Ron beter kende, wist dat hij (zijn vele goede eigenschappen niet te na gesproken) soms bepaald geen makkelijk mens was, voor zichzelf en anderen. Tijdens de TROS-loop van 1998 kreeg hij een hartaanval en hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Het herstel ging gepaard met een periode van bezinning, waarna hij besloot elders een nieuw leven te beginnen.

In de buurt van Cahors knapte hij een vervallen huis op; daar ontmoette hij ook zijn vrouw Carmen en werd hun zoontje Quinten geboren. Rons eigenzinnige karakter, plus de verantwoordelijkheden die zijn nieuwe gezin met zich meebracht, maakten het hem moeilijk zich steeds te ontzien in de mate die voor zijn gezondheid het beste was. Ron was zich daarvan bewust en accepteerde de gevaren.

Op 12 juli 2007 is hij begraven in Soturac aan de Lot, in aanwezigheid van zijn vrouw en kinderen, veel familie, en talrijke dorpsgenoten en vrienden, zowel uit Frankrijk als Nederland.

Wij gedenken een goede vriend en bijzonder mens