Winterronde 10 maart 2012 (maart 2012)

 

Afgelopen zaterdag werd de 31e editie van de winterronde gelopen. Het weer werkte mee met een zonnetje en een zacht briesje uit het westen. Er verscheen een behoorlijk aantal deelnemers aan de start. Helaas viel het aantal Bappers dat de finish haalde wat tegen. Er finishten 25 deelnemers, vorig jaar waren dat er nog 27.

 

De winnaar op de 25,3 km werd Dick de Waal Malefijt. Dick liep een prachtige tijd van 1.58.44 uur. Vorig jaar moest Dick nog genoegen nemen met een 4e plaats in 2.05.54 uur. Het vrije leven (VUT) heeft Dick duidelijk goed gedaan. Joost Beliën liep dit jaar voor de 8e keer mee en werd 2e in een tijd van 2.04.21 uur. Dit jaar liep Joost voor het eerst boven de 2 uur. Het loopwonder Jan Kuperus (74 jaar) werd 3e in een tijd 2.14.18 uur. Werkelijk een fantastische prestatie!

 

De 21 km editie werd dit jaar voor de 12e keer gehouden. IJsbrand Modderman werd de winnaar in een tijd van 1.48.37 uur. Dick Kluit en Frits Kenselaar werden resp. 2e en 3e. Beide heren waren in goede vorm en liepen een aantal minuten sneller dan vorig jaar. Jolanda en Eliane kwamen tegelijk al keuvelend over de finisch. Zo ontspannend kan lopen dus zijn.

 

De 14 km editie werd dit jaar voor de 4e keer gehouden. Dit jaar leverde de korte editie een record aantal deelnemers op van 14 tegen 10 vorig jaar. Winnaar werd Leon Warmerdam in een tijd van 1.10.00 uur. Leon nam hiermee het parcoursrecord over van Theo Marchand (1.15.18).

 

Nadat de laatste deelnemers waren binnengekomen, was het tijd voor een gezellig samenzijn in de Oase, waar ook de prijzen werden uitgereikt. Jan en Ineke Krouwel hadden gezorgd voor een groot aantal prachtige boeketten bloemen, zodat de eerste drie binnenkomers van alle afstanden, alsmede alle dames in de bloemetjes werden gezet. Leon Warmerdam sprak zijn waardering uit over Jan en Ineke die al jaren de Winterronde organiseren en overhandigde hierbij een prachtige bos bloemen aan Ineke en een flesje voor Jan. We kunnen spreken van een geslaagde 31e editie van de winterronde 2012. Jan en Ineke, hartelijk dank voor jullie inzet. De fotografie werd dit jaar verzorgd door Leon Adelaar en Rob Gruppelaar, ook hiervoor hartelijk dank.

 

Ton Gevaert 

 

klik hier voor de uitslagen winterronde 10 maart 2012

 

klik op de foto voor meer foto's van de winterronde 2012